MYKOLO KARKOS PAGRINDINĖJE MOKYKLOJE VYKO KARJEROS KONKURSAS „INŽINERIJA – TAVO DNR“

Šią dieną tikriausiai ilgokai atsimins Panevėžio miesto mokyklų mokiniai, kada susirinko į Mykolo Karkos pagrindinę mokyklą dalyvauti 7 – 8 klasių ugdymo karjerai konkurse „Inžinerija – tavo DNR“.

Konkursą organizavo mūsų mokyklos karjeros specialistė Irena Jasiūnienė su Panevėžio švietimo centro karjeros specialistėms Justina ir Edita.

Konkurse dalyvavo vienuolikos Panevėžio mokyklų komandos. Atvyko „Informatikos detektyvai“ iš Raimundo Sargūno sporto gimnazijos, „Bioinžinerijos gigantai“ iš Vytauto Žemkalnio gimnazijos, „Technologijų talentai“ iš Kazio Paltaroko gimnazijos „Vilties inžinieriai“ iš „Vilties progimnazijos“, „Rožynukai“ iš Rožyno progimnazijos, „Sėkmės kalvai“ iš „Ąžuolo“ progimnazijos, „Technikai iš Panevėžio „Žemynos“ progimnazijos“ „Saulėtekio inžinerinis potencialas“ iš  „Saulėtekio progimvazijos“ „Įžvalgieji inžinieriai“ iš Alfonso Lipniūno progimnazijos, „Ateities“ inžinieriai iš Beržų progimnazijos. Mūsų mokyklai atstovavo 8e kl. komanda „VLKK inžinieriai“ (vardų pirmosios raidės: Vakaris, Linas, Kipras, Kristupas).

Konkurso dalyvius ir juos atlydėjusius pedagogus smagiu pasirodymu pasveikino Mykolo Karkos pagrindinės mokyklos  mokytojų šokių teatro grupė. Jiems taip pat šoko ir šokėjėliai pradinukai. Sveikinimo žodį tarė mūsų mokyklos direktorės pavaduotoja Inga Kanišauskė. Ji visiems palinkėjo gerai praleisto laiko ir sėkmės.

Vedėjų Gretos ir Kajaus vadovaujami, konkurso dalyviai privalėjo atlikti įvairias užduotis. Visos užduotys buvo rodomos ir pristatomos ekrane.

I ture komandos prisistatė, skandavo savo šūkius. II turo pirmojoje dalyje  reikėjo sudaryti žodžių grandinėlę, pakeičiant kiekviename žodyje po vieną raidę. Šio turo antrojoje dalyje komandos atsakinėjo į klausimus – rinko teisingą atsakymą iš duotų keturių. To paties turo trečiojoje dalyje reikėjo atsakyti į konkurso rėmėjų parengtus vaizdo klausimus – ir keturių duotų atsakymų pasirinkti tinkamą variantą.

Trečiajame ture komandos, pritaikydamos inžinerines žinias, iš duotų priemonių statė įvairius sugalvotus statinius, vėliau komentavo, kokia jų sukurto statinio paskirtis, kam statinys pritaikytas. Visi sukurti statiniai traukė akį: ir ligoninės, ir piramidės, ir multifunkcinė elektrinė, gaminanti elektrą prisitaikydama prie klimato kaitos,   ir vėjo jėgainė, ir svajonių laivas, ir tiltas – saulės elektrinė... Jaunųjų inžinierių fantazijai ribų nėra.

Komandų veiklą atliekant užduotis stebėjo ir jų atsakymus ir darbus vertino kompetentinga komisija. Jos –  Audronė Bagdanskienė, Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė. Nariai: daktaras Evaldas Sapeliauskas, Panevėžio kolegijos direktoriaus pavaduotojas mokslui ir plėtrai, Giedrė Valaitienė, edukologė, Lietuvos karjeros specialistų asociacijos direktorė, Vilija Andrijauskienė, Panevėžio „Minties“ gimnazijos karjeros specialistė, Rima Šarkanienė, Panevėžio švietimo centro metodininkė.

Kol komisija suvedinėjo rezultatus, varžybų dalyviai turėjo galimybę dar kartą peržiūrėti užduotis. Jau su atsakymais. Abejingų nebuvo. Emocijos liejosi per kraštus. Tai girdėjosi džiaugsmo šūksniai, tai kai kas griebdavosi už galvos, kad atsakydami nepataikė...

Komandos tapo įvairių nominacijų nugalėtojomis. O prizinių vietų laimėtojai išsirikiavo taip: nugalėtojų laurai ir teisė kitais mokslo metais rengti konkursą atiteko Vytauto Žemkalnio gimnazijos komandai „Bioinžinerijos gigantai“, II vieta paskirta Mykolo Karkos pagrindinės mokyklos komandai „VLKK inžinieriai“, III vietą laimėjo komanda „Saulėtekio inžinerinis potencialas“ iš „Saulėtekio“ progimnazijos.

Direktorės pavaduotojos Ingos K. palinkėjimai išsipildė su kaupu. Visų mokyklų pasiuntiniai po renginio buvo geros nuotaikos, džiaugėsi patyrę gerų emocijų, pasitikrinę ir „pasimatavę“ su kitais Panevėžio bendraamžiais savo išmanymą apie inžineriją,  praturtėję žiniomis. Savo atsiliepimuose komandos rašė: <...viskas patiko...>,  <...labai malonūs vedėjai ir jiems padėję savanoriai...>, <Labai geras renginys...>, <...Ačiū už renginį...>, <...linksma atmosfera ir užduotys, įdomūs klausimai...>, <...Įdomios užduotys, greitai praeina laikas, linksmi vedėjai. Tokių renginių norėtume daugiau!!!>, <...Konkursas įtraukiantis, keliantis norą tobulėti. Kitais metais dalyvausime. >...
Renginio organizatoriai dėkoja mokyklų komandoms, teisėjams, konkurso rėmėjams: UAB „Kalnapilis kolektyvui, ‚Capučino kavos ir šimtalapių namams“, KC „Garsas“ kolektyvui, UAB „Parko užeiga“ darbuotojams, „Rimi Lietuva“ kolektyvui, UAB „Sshmitz Cargobull“, UAB „TETAS“ darbuotojams,  Panevėžio kolegijai. Irena Jasiūnienė dėkoja 8e kl. mokiniams: ir vaikinams – komandos dalyviams, ir kitiems, sąžiningai atlikusiems pasiskirstytus darbus. Ji taip pat dėkinga visiems visiems, kurių pagalbos dėka renginys atsiliepusiųjų nuomone tikrai gerai pavyko. 
Iki kitų susitikimų!

8e klasės auklėtoja, mokytoja Sigutė Kvetkienė

Fotografijų autorės - mokyklos direktorės pavaduotojos Inga Kanišauskė ir Ilona Daujotaitienė

Autorius:
Sigutė Kvetkienė, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja

Nuotraukos:
Inga Kanišauskė, Ilona Daujotaitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas