Vizitas Panevėžio respublikinėje ligoninėje

Šiandien mūsų mokyklos dvi aštuntos klasės kartu su auklėtojomis Zita Vickuviene ir Sigute Kvetkiene bei karjeros specialiste I. Jasiūniene apsilankė Panevėžio respublikinėje ligoninėje, kur turėjo galimybę susipažinti su mediko profesija.

Vizitas prasidėjo ligoninės posėdžių salėje. Čia ligoninės komunikacijos specialistė Vaida Karalevičienė pristatė darbuotojus, kurie ves susitikimą bei parodas esančias posėdžių salėje.

Mokiniai nuščiuvę ir susidomėję klausėsi Traumatologijos-ortopedijos vaikų skyriaus vedėjo chirurgo Gyčio  Prieskienio, kuris supažindino moksleivius su nudegimų, nušalimų, galvos traumomis, kraujavimu iš nosies, „mušeikų lūžiais“ bei pirmosios pagalbos galimybėmis, ką daryti, kad nepakenkti suteikiant pirmąją pagalbą. Po kiekvieno pristatymo gydytojas kantriai atsakinėjo į vaikų klausimus, pagyrė už teisingus atsakymus. Aktyviausieji buvo apdovanoti suvenyrais.

Paklaustas apie gydytojo pasirinkimo profesiją , chirurgas išsamiai papasakojo apie mediko specialybę, apie savo karjerą, mokymosi ypatumus, specialybės pasirinkimo aktualijas. Pabėžė, kad gydytojas tai ne tik profesija bet ir pašaukimas.

Mokiniai bendravo ir su ligoninės vaikų psicologe Renata Vasiliauskiene, kuri pakvietė mokinius atsigerti mineralinio vandens, supažindindama su jo savybėmis bei ligoninės požeminiais koridoriais nueiti iki Priėmimo-skubios pagalbos skyriaus.

O čia jau laukė slaugytoja , kuri papasakojo apie labai svarbų darbą šiame skyriuje. Patys mokiniai įsitikino, koks intencyvus darbas šiame skyriuje stebėdami atvežamus ligonius bei atliekamus  tyrimus kompiuterinio tomografo pagalba.

Susitikimas su medikais ligoninėje praplėtė mokinių žinias , ugdė komunikavimo bei pažinimo kompetencijas,buvo labai prasmingas ir naudingas galvojantiems apie karjeros kelią.

Karjeros specialistė I. Jasiūnienė

 

 

 

Autorius:
Irena Jasiūnienė

Nuotraukos:
Irena Jasiūnienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas