Karjeros diena 2024

Karjeros diena- galimybė susipažinti su profesijomis

 

          Sausio 30d. mokykloje vyko Netradicinio ugdymo diena- Karjeros diena. 5-10 kl. mokiniai įprastas pamokas pakeitė patyriminėmis pažintinėmis veiklomis - pokalbiais, viktorinomis, žaidimais, testais, kūrybiškumo pamokomis, vyko susitikimai su įstaigų darbuotojais. Šios dienos tikslas- skatinti pažintinį suvokimą apie profesijas, darbus, ugdyti pažinimo, komunikavimo bei socialinę -emocinę kompetencijas.

Vienas iš šios dienos uždavinių kad vis greičiau kintančioje darbo aplinkoje išsiugdyti gebėjimą lanksčiai reaguoti į pokyčius, prisitaikyti prie kintančių aplinkybių ir gebėjimą, reikalui esant, pačiam imtis iniciatyvos.

Šios dienos metu buvo aplankyta Panevėžio priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, Valstybinės mokesčių inspekcijos Panevėžio skyrius, UAB “Aukštaitijos vandenys”, Panevėžio miesto savivaldybė, Kraujo centro Panevėžio skyrius, Panevėžio miesto visuomenės sveikatos biuras, Regioninis karjeros centras, Panevėžio kolegija, Panevėžio apskrities archyvas, Panevėžio mokymo centras. Pasikeitus aplinkybėms negalėjome nuvykti į UAB” Panevėžio energija” bei Audiosensorinę biblioteką, tad į mokyklą atvyko Panevėžio miesto greitosios medicinos pagalbos darbuotojai  bei Menų studijos “ Elit ” vadovė Rasa.

Grįžę į mokyklą mokiniai kartu su klasių vadovais vedė diskusijas- Ką sužinojau? Ką supratau? Kokias išvadas galiu padaryti? Kuo šis pažintinis vizitas man buvo naudingas? Padiskutavę kiekviena klasė paruošė plakatą -pristatymą apie tai ką sužinojo, ką patyrė dalyvaudami veiklose.

Tikiuosi, kad šios dienos veiklos padės mokiniams keltis asmeninius tikslus galvojant apie profesijos ar mokymo įstaigos pasirinkimą baigus mūsų mokyklą.

Visų klasių plakatus galima apžiūrėti mokyklos karjeros kabinete.

Karjeros specialistė I. Jasiūnienė

Autorius:
Irena Jasiūnienė

Nuotraukos:
Irena Jasiūnienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas