Miesto žaidimas

  • Paskelbta: 2024-09-07
  • Kategorija: Renginiai

Ar kada susimąstėte, kad esate seno miesto gyventojai. Panevėžiui – 520 metų! Užsimerkite ir pagalvokite kuo kvepia miestas, kuriame gyvenate. Kokios paslaptys gaubia senąsias miesto gatves, kur ir kokie įžymūs žmonės gyveno šiame mieste. Ką jie veikė?
Rugsėjo 6 dieną, Mykolo Karkos pagrindinės mokyklos bendruomenė pasveikino Panevėžį su gimtadieniu, dalyvaudami integruotame lietuvių kalbos – anglų kalbos – informacinių technologijų projekte  “Miesto žaidimas”.  Projekto tikslas  - supažindinti mokyklos bendruomenę su miesto kultūriniu ir švietimo paveldu, atskleidžiant jo vertybes, ugdant kultūrinį sąmoningumą, pastabumą detalėms, tyrinėjant miestą pagal pateiktas užuominas. 
5 – 6 klasių mokinukai įveikė 10  kilometrų maršrutą “Panevėžys tūkstantmečio mokyklų keliu”, bandydami atsakyti į klausimą: kas yra tūkstantmečio mokykla ir kokios miesto vietos bei įstaigos prisideda prie tūkstantmečio mokyklos tikslų įgyvendinimo. Mažieji tyrinėtojai, pagal pateiktas užuominas, spėdami mįsles, aplankė mūsų mokyklos kaimynes “Šaltinio” ir “Ąžuolo” progimnazijas, susipažino su Panevėžio mokslo technologijų parku, skatinančiu žinioms imlaus verslo kūrimąsi ir plėtrą. Ką gali žinoti, gal mažieji karkiečiai ateityje taps puikiais verslininkais ir prisidės prie modernaus miesto kūrimo?

Mūsų mokyklos aštuntokai įveikė kitą projekto maršrutą “Panevėžys 4 U”. Maršrutą sudarė 25 stotelės.

Tyrinėdami miestą, narpliodami pateiktas užduotis, mokiniai sužinojo įdomių istorinių faktų apie vietas, kurios dabar atlieka visai kitas funkcijas ir kvepia modernizmu. Ar žinojote, kad atviras jaunimo centras, esantis Ramygalos gatvėje, 1928 metais  buvo privati religinės krypties mergaičių gimnazija? Ar žinojote, kad vaistinė, esanti Laisvės aikštėje yra seniausia Panevėžyje? Ji įkurta 1795 metais. Beje, tuo laikotarpiu mūsų nuostabioji Laisvės aikštė buvo turgaus aikštė.

Aštuntokai , įveikdami maršrutą “Panevėžys 4 U”, buvo kviečiami į pasimatymus su asmenybėmis, kurios įtakojo miesto kultūrinį gyvenimą. Viena tokių asmenybių – ekcentriškasis režisierius Juozas Miltinis. Apie jį žmonės manė, kad jis yra „karalius savo karalystėje ir niekas neturi teisės pasikėsinti į jo sostą“. Režisieriaus “antrieji namai” – teatras. Ten, su savo škotų terjerų veislės augintiniu Arieliu, jis praleisdavo daug laiko, mėgaudavosi tortu “Napaleonu” pertraukų metų, o pietums prašydavo patiekti vištienos kepsnį su ypatinga bulvių piure.

Pažintinis miesto turas simboliškai baigėsi prie Panevėžio muzikinio teatro. Šios vietos atsiradimo vienas iš įkvėpėjų buvo žymus krašto muzikas, dainų švenčių organizatorius ir dirigentas, xx a. Vidurio operetės puoselėtojas Panevėžyje Mykolas Karka. Šios asmenybės vardu pavadinta mūsų mokykla.

 

Anglų kalbos mokytoja Vaida Kučinskienė

Autorius:
Vaida Kučinskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas