STEAM veiklose „Pasidaryk pats muzikos instrumentą“ su Jonu Kaziliūnu

  • Paskelbta: 2024-05-20
  • Kategorija: Renginiai

STEAM veiklos „Pasidaryk pats muzikos instrumentą“ su Jonu Kaziliūnu

 

Vaikų ir jaunimo meno projektas „Tautos išmintis – mūsų ateitis" startavo gegužės 9 dieną. Mykolo Karkos pradinių klasių mokiniai dalyvavo STEAM veiklose „Pasidaryk pats muzikos instrumentą“ su Jonu Kaziliūnu.

Mokiniai atsinešė savo pasigamintus muzikos instrumentus, su kuriais visi galėjo groti improvizuodami. Džiugu, kad muzikos instrumentai iš antrinių žaliavų buvo įspūdingi, kūrybiškai apipavidalinti. Nesulūžo net grojant labai trankiai, linksmai ir su gera nuotaika. Dėkojame visoms pradinių klasių mokytojos, muzikos mokytojoms ir mokiniams.

Jonas Kaziliūnas paaiškino, kad kiekvienas iš jų dabar yra orkestro dalis ir turi stebėti jo rankomis rodomus sutartinius ženklus. Parepetavę keletą kartų, mokiniai grojo kartu su elektrinės gitaros melodijomis. Grodami tai garsiau, tai tyliau, tai lėčiau, tai darydami pauzes – visi galėjo pasijusti kūrėjais ir muzikantais. Tokiu būdu naujieji muzikantai nejuto kaip sukūrė net ne vieną muzikinį kūrinį, o po kelis. Labai smagu buvo stebėti kaip puikiai įsitraukė ne tik mokiniai, bet ir mokytojos.

Dėkojame mokytojui Jonui Kaziliūnui, kurį galite rasti Tik Tok paskyroje: jonukaz

 

 

Autorius:
Svajūnė Katauskienė

Nuotraukos:
Pradinių klasių mokytojos

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas