Žemės diena

  • Paskelbta: 2024-03-22
  • Kategorija: Renginiai

STEAM diena „Apkabinkime žemę“

 

Žemė - mūsų namai, vienintelė planeta, kurioje gyvuoja ir klesti įvairiausios  gyvybės formos – augalai, gyvūnai, žmonės ir daugelis kitų.

Kovo 21-ąją Mykolo Karkos pagrindinės mokyklos moksleiviai, švęsdami Žemės dieną vykdė įvairiausias veiklas, skirtas šiai dienai paminėti. Penktokai kūrė laiškus Žemei, šeštokai dalyvavo inkilėlių parodoje „Namas mano sparnuočiui draugui“, analizavo ir mokėsi ankstyvą pavasarį atpažinti mokyklos teritorijoje augančius medžius bei rinko informaciją apie juos. Viena šeštokų klasė lankėsi „Panevėžio energijoje“, kur aiškinosi kaip energiją pagaminti ir panaudoti kuo mažiau pakenkiant aplinkai, gamtai. Septintokai domėjosi klimato kaitos priežastimis ir pasekmėmis bei šiltnamio efekto keliamu pavojumi gamtai. Savo tyrimus ir pastebėjimus pristatė mokyklos bendruomenei plakatais. Aštuntokai rinkosi į gamtai ir jos apsaugai skirtą viktoriną bei pristatė plakatus, skirtus Žemės dienai. Devintos ir dešimtos klasės moksleiviai atliko pro mūsų miestą netoli mokyklos pratekančio Nevėžio upės vandens tyrimą. STEAM veiklos metu moksleiviai aiškinosi vandens kietumą ir pH.

Dienos veiklas vertinusi komisija geriausiais išrinko 5a ir 5b klasių „Laiškus žemei“,  7d. klasės plakatą „Klimato kaita“ ir 8e klasės plakatą „Saugokime Žemę“.

Džiaugiamės, kad moksleiviai aktyviai domisi gamtos ir jos apsaugos temomis, stengiasi, kad nė vienas šalia mūsų esantis nenukentėtų dėl neapgalvotos ar kenkėjiškos veiklos. Naujais inkilais pasipuošusi mokykla taps ne tik mokinių, bet ir po žiemos sugrįžusių paukščių namais.

 

                                                                          Organizatoriai            

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas