Patyriminės veiklos Vasario 16-ajai paminėti

  • Paskelbta: 2024-02-19
  • Kategorija: Renginiai

Veiklos 5-10 kl. vasario 16-ajai paminėti

Mūsų mokykloje 5-10 kl. mokiniai Lietuvos valstybės nepriklausomybės dieną paminėjo įvairiomis veiklomis. Visų veiklų svarbiausias akcentas buvo aktų salėje vykusi iškilminga, bet smagi pilietiškumo pamoka, kurią organizavo istorijos mokytoja Laima Rutkauskienė ir jos vadovaujama darbo grupė, padėjo nemažas pulkas pagalbininkų.

Šventės metu salėje skambėjo giedamas himnas, visus sveikino mokyklos direktorė, pabrėždama, kad nuo mūsų susiklausymo, gebėjimo bendrauti ir bendradarbiauti, nuo kiekvieno iš mūsų pilietiškumo priklauso, kokia bus Lietuva, ar ji išliks.

Direktorė administracijos vardu saldžiais prizais apdovanojo 7d, 8c ir 8e klases ir jų auklėtojas L. Leonavičienę, Z. Vickuvienę ir S. Kvetkienę. Šios klasės su savo auklėtojomis aktyviausiai dalyvavo šventinio minėjimo išvakarėse vykusioje pilietiškumo akcijoje „Nekuprinių diena“. Joje pademonstravo savo išmonę, parodė, kur susidėję mokymo priemones mokiniai ir mokytojai atsineštų į mokyklą, jeigu staiga netektų kuprinių.
Buvo sakomi gražūs posmai, tautiškais rūbais apsirengusios mergaitės virpino kanklių stygas, skambėjo dainos Lietuvai, aidėjo plojimai, dovanojami jauniesiems artistams. Mokiniai stebėjo filmuką apie Lietuvos kelią iki nepriklausomybės paskelbimo, stebėjo skaidres apie svarbiausius mūsų šalies istorinius faktus. 

Iškilmingoje pilietiškumo pamokoje gražiai paminėję Vasario 16-ąją, atidžiai žiūrėję ir klausęsi, vėliau mokiniai turėjo galimybę dalyvauti ir pakartotas ar įgytas žinias panaudoti šiai svarbiai šventei skirtame protmūšyje.

Šventei iš anksto ruošdamiesi, kas rengė scenarijų, kas repetavo posmus ir dainas, kas gamino šventinius atributus, kas jais patys puošėsi, puošė salę ir kitas erdves... Kas rūpinosi, kad kompiuterinė technika veiktų be sutrikimų, kas vedė protmūšius, kas skaičiavo taškus...

Laima Rutkauskienė už pagalbą organizuojant šventinį renginį nuoširdžiai dėkoja darbo grupės narėms ir S. Katauskienei ir S. Kvetkienei, visiems pagalbininkams, mokytojams ir mokiniams, kurių sutarimo ir bendradarbiavimo dėka renginys, pasak dalyvavusiųjų atsiliepimų, buvo iškilmingas, jaudinantis, įdomus ir įsimenantis.
 

Mokytoja Sigutė Kvetkienė

Autorius:
Sigutė Kvetkienė, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja

Nuotraukos:
Sigutė Kvetkienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas