3Q : sveikata – ateities įgūdžiai – mokymosi efektyvumas

  • Paskelbta: 2023-12-01
  • Kategorija: Renginiai

Panevėžio M. Karkos mokykla pripažinta Lietuvos sveikatą stiprinančia mokykla, kurioje mokyklos bendruomenės nariai rūpinasi ne tik savo sveikata, bet ir skatina aplinkinius domėtis sveika gyvensena. Mokiniai dalyvauja įvairiose sveikatą stiprinančiuose renginiuose bei noriai dalijasi gerosios praktikos pavyzdžiais ne tik miesto organizuojamuose renginiuose, bet ir respublikinėse konferencijose.

Akcentuojama ir mokinių emocinė sveikata, nes saugi psichosocialinė aplinka padeda siekti geresnių ugdymosi rezultatų, bendrauti, džiaugtis. Pradinio ugdymo mokytojai dalyvavo 3Q sveikatos ugdymo metodikos mokymuose, kuriuos vedė Vaiva Baltramiejūnaitė-Čepaitė, „3Q Health Education“ instituto direktorė. Pradinių klasių mokiniai dalyvauja 3Q sveikatos ugdymo studijų programos užsiėmimuose su tikslu -  sukurti realų, pamatuojamą teigiamą pokytį vaikų fizinei, psichinei ir socialinei sveikatai bei ugdyti tvarų sveikatos elgesį visam gyvenimui. Programa integruota į mokyklos dienotvarkę –  kasdienės pratybos – ryte ir po pamokų – 12 min., 1 iš 3 savaitinių fizinio ugdymo pamokų – joga 35 / 45 min.

Savęs valdymo pratybos – emocijų pažinimo, streso įveiktos technikos, kvėpavimo pratimai, dėmesingas atsipalaidavimas, vaizduotės lavinimas, norų bei tikslų formulavimas, socialinio ir ekologinio sąmoningumo ugdymas – tai įgūdžiai, reikalingi kiekvienam, visada orientuoti į ateities perspektyvas, kad visi mokiniai jaustųsi saugiai ir galėtų siekti geriausių rezultatų mokykloje ir gyvenime.

Autorius:
Asta Jatužienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas