Naktis mokykloje

Ketvirtokų naktis mokykloje yra ypatingas renginys, kurio metu ketvirtokai praleidžia visą naktį mokykloje ir tuo siekiama skatinti mokinių bendravimą, stiprinti klasių kolektyvus bei suteikti vaikams neįprastą ir įsimintiną patirtį.

Renginio metu psichologė Kristina ir socialinė pedagogė Jolanta mokiniams organizavo įvairias veiklas: žaidimus, sporto varžybas, meninius užsiėmimus, viktoriną bei protmūšį, vyko kino vakaras ir, žinoma, lobio paieškos. 

Bendra vakarienė ir užkandžiai mokykloje taip pat yra neatsiejama šios nakties dalis. 

Kad visi mokiniai būtų saugūs bei patogiai jaustųsi rūpinosi ir mokinius prižiūrėjo mokytojos Rita Kepenienė, Remigija Valančiūtė, Modestė Vaicekauskienė ir Svajūnė Katauskienė.
Būsimiems penktokams prisistatė klasių vadovės lietuvių kalbos mokytoja Svajūnė ir anglų kalbos mokytoja Eglė. Mokytojos pasiūlė pažaisti smagų žaidimą su pupomis, kurio metu siekė kuo geriau susipažinti, kad mokiniams būtų drąsiau žengti į naują mokymosi etapą.  
Tokie renginiai ne tik suteikia džiaugsmo ir pramogų, bet ir ugdo vaikų savarankiškumą, komandinio darbo įgūdžius bei pasitikėjimą savimi, o būsimų klasės vadovų prisistatymas yra ne tik formalumas, bet ir svarbi mokymo proceso dalis, kuri gali turėti ilgalaikį poveikį mokinių motyvacijai, elgesiui ir mokymosi rezultatams.

Autorius:
Socialinė pedagogė Jolanta Matiukė

Nuotraukos:
Jolanta, Rita

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas