Kursai Florencijoje

           Mykolo Karkos pagrindinės mokyklos pagalbos mokiniui specialistės J.Matiukė, A.Šimkevičienė, K.Tarutienė, S.Mackevičienė, J.Gudienė š.m. balandžio 15-20 dienomis dalyvavo ,,Erasmus + projekto ,,Mokomės kartu‘‘ kursuose Italijoje, Florencijoje - „Art as Therapy: Self-Expression and Special Needs in Art Education“.

            Mokymus ,,Menas, kaip terapija: saviraiška ir specialieji poreikiai meniniame ugdyme‘‘ vedė mokytojų akademijos instruktorė, sertifikuota geštalto ir meno terapijos konsultantė Monica Ogaz.

            Kursų metu galėjome patirti, kaip mažos kūrybos akimirkos, nebijant didesnių iššūkių, gali tapti kasdienio gyvenimo dalimi, galimybė spalvomis išreikšti save, pajausti, kad menas gamtoje - tai gera savijauta ir rimstančios emocijos... 

            Mokymų metu stiprinome pažinimo, komunikavimo ir kūrybiškumo kompetencijas. Kursuose ne tik mokėmės, bet ir dalijomės mokymo(si) būdais, ir metodais su projekto dalyviais iš Kroatijos, Prancūzijos, Bulgarijos, Ispanijos, Airijos. Mokymuose įgytą patirtį pagalbos mokiniui specialistės pritaikys dirbant su specialiųjų ugdymosi poreikių mokiniais, dalinsis patirtimi su mokyklos ir miesto mokytojais, švietimo pagalbos specialistais, mokytojų padėjėjais, klasių vadovais.

            Sukurkime savo kūrybinio gyvenimo skulptūrą.

Projektas ,,Mokomės kartu‘‘ finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis pranešimas atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateiktos informacijos naudojimą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas