Projekto „Žengiu teisingu keliu” renginys – Kalėdinis turgelis

Artėjant didžiausioms metų šventėms, siekiant, kad mokykloje pasklistų kalėdinė nuotaika, visa mokyklos bendruomenė buvo pakviesta į Panevėžio miesto savivaldybės administracijos finansuojamą neigiamų socialinių veiksnių prevencijos projekto „Žengiu teisingu keliu“ Kalėdinį turgelį. Dar rudenį mokiniai pradėjo ruoštis prekybai dalyvaudami dirbtuvėlėse „Stebuklų belaukiant“ ir gamindami įvairius rankų darbo dirbinius. Turgelio dieną smagu buvo matyti gausiai susirinkusius ir pasipuošusius prekybininkus, pirkėjus ir tiesiog atėjusius pabendrauti, pasivaišinti kvapnia arbata, pasakyti Kalėdų seneliui slaptą norą ar pasigaminti savo žaisliuką. Daug džiugesio ir šventinę nuotaiką sukurti padėjo ir labai laukti svečiai: Vaikų dienos centro „Gerumo tiltai“ atstovai, Kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų pagrindinės mokyklos mokiniai ir mokytojos, keramikė Jurgita, tautodailininkė Gita Jurkūnienė. Turgelio metu visus dalyvius šventiniais šokiais ir dainomis džiugino mokiniai.

Šiuo renginiu baigėme dar vienus projekto „Žengiu teisingu keliu“ vykdymo metus. Ir vėl norisi pacituoti kunigo Aušvydo Belicko žodžius: „Laikas yra dovana, svarbus dalykas, tačiau svarbu jį deramai panaudoti, nepasiduoti skubėjimo pagundai, nes, paradoksalu, bet skubėdami rizikuojame prarasti patį gyvenimą. <...> Svarbiausias dalykas gyvenime yra santykiai. Jie yra mūsų žmogiškumo, džiaugsmo šaltinis. Jiems reikalingas laikas ir dėmesys. Mes turime kažką paimti iš savo širdies ir tuo pasidalinti su kitu, taip pat priimti tai, ką jis duoda. Tik tokioje bendrystėje noksta mūsų gyvenimas, ir mes, kaip žmonės, augame”. Tiesiog, sustojimas nuolatiniame bėgime, pabūvimas kartu, pasimėgavimas arbata, šventine muzika, galėjimas pasidžiaugti, pasakyti gerą žodį šalia esančiam – neapsakomas jausmas.

Ačiū projekto partneriams, rėmėjams, visiems, prisidėjusiems savo idėjomis, pagalba, dalyvavimu veiklose. Ačiū už buvimą kartu.

Autorius:
Socialinė pedagogė Jolanta Matiukė

Nuotraukos:
Jolanta, Sonata, Ilona

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas