''Irklais per Atlantą". Ir ne tik.

Vasario mėn. mūsų mokyklos visos 8-os klasės dalyvavo  integruotoje pamokoje netradicinėje aplinkoje. Tai buvo Aurimo Valujavičiaus filmo peržiūra  „Irklais per Atlantą“ Garso kino teatre.

Jo aptarimas vyko ne tik su su kino teatro edukatore, bet veiklos buvo pratęstos ir mokykloje. Per anglų k. mokytojų Virginijos ir Vaidos pamokas moksleiviai anglų kalba rašė išsamią filmo apžvalgą (A Review) ir turėjo rasti ir pristatyti 10 jiems įdomiausių faktų apie  A.  Valujavičių ir jo keliones. Per fizikos mokytojos Vitalijos pamoką moksleiviai nagrinėjo fizikos žinių pritaikymą kelionėje ir pasiruošime. Matematikos mokytojos Zitos pamokoje moksleiviai aiškinosi, kiek svarbu ir kur konkrečiai buvo svarbios matematikos žinios. Lietuvių k. mokytojos Sigutės ir rusų k. mokytojos Virginijos  pamokose moksleiviai rašė esė ,o tikybos mokytojos Irenos pamokoje kalbėjo apie filmo sukeltas emocijas. Per geografijos mokytojo Aloyzo pamokas suplanuota palyginti A.  Valujavičiaus ir K. Kolumbo keliones.

Rašydami filmo apžvalgas ir aptardami filmą, moksleiviai kalbėjo, kad filmas privertė juos susimąstyti apie tai, kaip svarbu išeiti iš komforto zonos ir siekti svajonių, net jei tai kelia iššūkius. Buvo juntamas ir moksleivių pasididžiavimas Aurimu, kuris turėjo įdėti nepaprastai daug darbo, jėgų, įveikti daug kliūčių, kad ne tik jo, bet ir Lietuvos vardas skambėtų visame pasaulyje.

Stiprus filmas, stiprios emocijos, verčiančios grįžti prie filmo vėl ir vėl. Ir graži patirtis. Pažintinė. Pilietiškumo. Komunikavimo. Emocinė ir socialinė.

Autorius:
Virginija K. ir Vitalija M.

Nuotraukos:
V.Kazancevienė, V., V. Masilionytė, V.Kuriazovienė gal dar bus Sigutė...

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas